Ukraine

Zyrtarët e policisë në Ukrainë kapen duke minuar fshehtazi

Punonjësit e një departamenti të policisë rajonale në Ukrainë u kapën kohët e fundit me paisje të minierave duke përdorur burimet e departamentit, sipas dokumentit të gjykatës. Ata kishin qenë duke minuar për katër muaj para se të kapeshin dhe ferma e tyre minerare u kap.

Punonjësit e Policisë Kombëtare të Ukrainës thuhet se kanë ngritur një fermë të minierave të kriptovalutave në vendin e tyre të punës dhe kriptovaluta të minuara për katër muaj përpara se të kapeshin, njoftoi media lokale këtë javë. Punonjësit punojnë në Departamentin e Komunikimit të Shtabit Rajonal të rajonit të Rivne. Ky informacion u zbulua në numrin e dokumentit të Gjykatës së Qytetit të Rivne Nr. 569/8710/18, njoftoi Finclub.

Agjencia ukrainase e lajmeve Glavcom lajmeroi: “Në prill të këtij viti, punonjësit e Departamentit të Sigurisë Kombëtare të Shtabit të Policisë në Rivne, identifikuan pajisjet e [crypto mining] në zyrën e Departamentit të Komunikimeve, duke shtuar :

” Të njëjtën ditë, hetuesi i administratës rajonale largoi nga kolegët e tij dy korniza druri, të cilat paraqisnin 8 karta grafike, gjashtë njësi të fuqisë, dy hard disk, një motherboard dhe një njësi të plotë të sistemit”.

Në Ukrainë, aktualisht nuk ekziston një kornizë rregullative për kriptovaluta, megjithëse ka propozime të shumëfishta. Megjithatë, zëvendësguvernatori i Bankës Kombëtare të Ukrainës, Oleg Churiy, kohët e fundit zbuloi se banka qendrore është duke punuar në një projektligj për t’i rregulluar ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.