Ballina / Shkencë / Zoti i kaosit mbërrin në vitin 2029

Zoti i kaosit mbërrin në vitin 2029

Shkencëtarët tashmë kanë filluar përgatitjet për një asteroid që fluturon një dekadë larg.

Asteroidi Apophis, i quajtur sipas perëndisë gjarpër egjiptiane të kaosit i njohur gjithashtu si Apep, do të kalojë pranë Tokës më 13 prill 2029 në një distancë prej vetëm 31,000 kilometra.

Kjo është aq afër sa disa prej satelitëve që po orbitojnë planetin tonë, thekson NASA.

Ndërsa studiuesit i kanë të gjitha, përjashtohet mundësia që një objekt prej 340 metrash të përplaset në Tokë.

Kjo do të paraqesë një mundësi unike për të studiuar një asteroid në detaje, pasi shumica e të tjerëve që vijnë në këtë distancë janë shumë më të vogla.

Po ashtu, asteroidi do të mund të shihet me sy të lirë dhe nuk ka nevojë për të përdorur teleskop.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

nasa, sonda, marsi, zhurma

NASA regjistron një zhurmë nga brendia e planetit Mars

Sonda Insight e NASA-s ka regjistruar një zhurmë në Mars, që besohet të jetë tërmeti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.