Ballina / Galeria / Zbulohet thesari mesjetar
thesari_infoglobi

Zbulohet thesari mesjetar

Një thesar i madh është zbuluar gjatë një gërimi në Abbey të Cluny.

Gjatë gërmimeve në një ndërtetsë të vjetër janë gjetur 2.200 monedha argjendi, 21 florinj, 1 unazë floriri me vulë dhe objekte të tjera argjendi. Thesari mesjetar i përket shekullit të 12-të.

“Në fillim menduam se ishte bronz dhe pastaj vumë re se ishte një monedhë. Pastaj vumë re se kishte shumë monedha,”-tha Clarisse Couderc, student në universitetin francez që gjeti thesarin e çmuar.

Në unazë ishte vendosur një gërmë që përfaqëson një perëndi apo një perandor të lashtë që daton nga Perandoria Romake.

1_infoglobi

2_infoglobi

3_infoglobi

4_infoglobi
 

@Fluidi

Provo po ashtu

geo magazine shqiperia

“Geo magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.