Ballina / Kulturë / Zbulohet skeleti 2.000 vjeçar me plagë sikur të Jesusit
lajmi i fundit

Zbulohet skeleti 2.000 vjeçar me plagë sikur të Jesusit

Gjatë gërmimeve të varrezave në veri të Italisë, është gjetur një skelet i vjetër 2 mijë vjeç me vrimë në këmbë.

Skeleti nga periudha romake paraqet faktin e dytë fizik për torturimin e të dënuarve me vdekje, me të cilin është “vrarë edhe Jesusi”.

Shembulli i vetëm i gozhdës së gjatë 19 centimetra deri më tash është gjetur në trupin e një hebreu në vitin 1968 në Jerusalem.

Gjurmët janë gjetur në këmbën e djathtë, për shkak të të cilave mendohet se njeriu ishte kryqëzuar. Edhe pse romakët kishin praktikuar kryqëzimin me qindra vjet dhe kishin vrarë dhjetëra mijëra njerëz, përshirë edhe Jesusin, deri më tash nuk janë gjetur shumë fakte për një teknikë të tillë të vrasjeve, shkruan Daily Mail.

Skeleti i sapo zbuluar është gjetur 60 kilometra larg Venedikut, në lëndinën e lumit Po. Ai ishte varrosur pa kurrfarë emri dhe sipas vlerësimeve të shkencëtarëve, burri në momentin e vdekjes oshte në moshën ndërmjet 30 – 34 vjeç.

Sipas tyre, këmba ishte ngulitur në një sipërfaqe të fortë para se njeriu ndërroi jetë.

Mënyra se si ai ishte i varrosur tregon se i takonte një grupi të shoqërisë së margjinalizuar, ose ishte i zënë rob.

@Fluidi

Provo po ashtu

monument kulturor kosove

Monumentet kulturore në Kosovë pa mbrojtjen nga zjarri

Asnjë objekt kulturor në Kosovë nuk ka sistem të mbrojtjes kundër zjarrit dhe kjo paraqet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.