Ballina / Kulturë / Zbulohet një reliev i lashtë në Peru
Zbulohet një reliev i lashtë në Peru

Zbulohet një reliev i lashtë në Peru

Në reliev muri rreth 3.800-vjeçar, me gjarpër dhe kokë njeriu, është gjetur në Peru, raportojnë mediat peruane.

Relievi i gjatë rreth 2.8 metra dhe rreth një metër i lartë u gjet në vendin arkeologjik të Vichama, rreth 110 kilometra në veri të kryeqytetit Lima, transmeton KosovaPress.

Në të janë katër koka njerëzish midis të cilave ka edhe gjarpërinj. Arkeologia Tatjana Abad i tha El Comersio se gjarpërinjtë paraqesin adhurimin e perëndive dhe ujitin tokën në mënyrë që fara të rritet.

Qyteti Vichama u ndërtua në mes viteve 1800 dhe 3500 Para Erës së Re, dhe në vendin arkeologjik u gjetën varre dhe shtëpi prej argjilës.

Provo po ashtu

ahmet zigu, mbreti, shqiperia

Kur mbreti Zog vendosi të ndalojë ferexhet

Gazeta franceze, “L’Intransigeant”, ka botuar, të mërkurën e 31 marsit 1937, në faqe nr. 03 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.