Ballina / Kulturë / Zbulohet një kishë në rajonin e Galilesë, besohet se është shtëpia e Pjetrit
zbulohet një kishë në rajonin e Galilesë

Zbulohet një kishë në rajonin e Galilesë, besohet se është shtëpia e Pjetrit

Disa arkeologë izraelitë njoftuan sot se kanë zbuluar një kishë në rajonin e Galilesë, duke garantuar se ajo është ngritur në vendin ku ndodhej shtëpia e apostujve Pjetër dhe Andrea.

“Kjo kishë bizantine u zbulua në El Araj, mes vendeve biblike Capharnaum dhe Kursi”, njoftoi Mordechai Aviam, që drejtoi gërmimet arkeologjike.

Sipas, Aciam, bëhet fjalë për Betsaidan, një fshat peshkatarësh ku kanë lindur Pjetri dhe vëllai i tij Andrea, sipas Ungjillit të Gjonit.

Shën Pjetri, ish-peshkatar, konsiderohet nga besimi i krishterë si një prej dishepujve të parë të Krishtit. Për kishën katolike, ai është Papa i parë./ATSH/

Provo po ashtu

seminari gjuhes, prishtina, tirana

Një hallkë tjetër në zinxhirin e një tradite albanologjike

Të pranishmit me një minutë heshtje nderuan Drejtorin e Nderit të Seminarit, albanologun e shquar, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.