fbpx
tempulli_infoglobi

Zbulohet kalimi sekret në tempullin Maja

Një piramidë antike e fisit Maja e cila ka magjepsur eksploruesit që nga zbulimi i saj nga pushtuesit spanjollë në vitet 1500 vazhdon të nxjerrë sekrete.

Ekspertët kanë zbuluar një kalim sekret, që ata mendojnë se të çon në një shpellë nëntokësore të mbushur me ujë, ose kenotë në Tempullin e Kukulkanit në Meksikë.

Ka mjaft histori të fisit Maja që sakrifikonin njerëzit në kenotë pasi edhe në ekspedita të mëparshme janë gjetur mbetje njerëzore në shpellën me ujë. Ekspertët shpresojnë që nëpërmjet këtij kalimi sekret të gjejën dhe “gjeografinë e shenjtë” të sitit së bashku me deatje të reja lidhur me besimin e lashtë të Majave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.