fshati i braktisur

Zbulohet fshati i braktisur para 1800 vitesh

Një fshat i braktisur mesjetar është zbuluar nga punëtorët që përmirësojnë shtrirjen e rrugëve pranë Kembrixhit.

Mbetjet e 12 ndërtesave mbulojnë një sipërfaqe prej gjashtë hektarësh dhe në të gjithë paraqitjen e vendbanimit është e dallueshme pavarësisht faktit se ishte braktisur më shumë se 1,800 vjet më parë shkruan DailyMAil. Mbetjet e mëhershme deri në 40 ndërtesa të drurit të tipit Anglo Saxon janë gjithashtu të identifikueshme, me shtigjet dredha-dredha midis shtëpive, punëtorive dhe strukturave bujqësore.

Fshati mendohet se është banuar nga shekulli i tetë deri në shekullin e 12-të, sipas një ekipi prej rreth 250 arkeologësh që punojnë në këtë vend.

Ekspertët e udhëhequr nga Muzeu i Infrastrukturës së Arkeologjisë në Londër kanë hapur më shumë se 40 vende të gërmimit përgjatë shtrirjes së A14 midis Kembrixhit dhe Huntingdon dhe presin të përfundojnë punën deri në verë. Artikujt e zbuluar gjatë projektit përfshijnë një flaut të rrallë anglo-sakson të shekullit të pestë deri në shekullin e nëntë, një varëse romake me zbukurime që përshkruan kokën e Medusas dhe një shkallë druri të Mesme prej Hekuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.