jackdaw

Zbulohen zogjtë që komunikojnë me sy!

Hulumtuesit në Cambridge  dhe Exeter kanë zbuluar se zogjtë  e llojit ‘Jackdaws’ përdorin sytë për të komunikuar me njëri tjetër.

Studimi i fundit i publikuar në ‘Biology Letters’ tregon se si sytë e ‘Jackdaw-sëve’ përdoren për të dhënë shenjën e rrezikut në rast se ndonjë konkurrent i afrohet folesë së tyre.

Gabrielle Davidson nga Universiteti i Cambridge-it, i cili udhëhoqi studimin tha se “Sytë e Jackdaw janë të jashtëzakonshëm.

Ndryshe nga lloji i përafërt i tyre,’Rooks” dhe “Crows”, që kanë sy  të errët,  sytë e Jackdawsëve janë gati të bardhë /InfoGlobi/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!