fbpx
skulptura koka e hermesit

Zbulim i rëndësishëm i shekullit të 3-të para Krishtit

Një ekip nga komuna e Athinës që kryen punime rrugore në Rrugën Aiolou në Athinën qendrore zbuloi një kokë të Hermes, pjesë e një kolone Herma.

Ministria e Kulturës në një njoftim theksoi se gjetja është në gjendje të mirë dhe është zhvendosur në një depo në Eforatin e Antikiteteve.

Skulptura origjinale, daton në fillim të shekullit të 3-të para Krishtit.

Kolonat Herma ishin të vendosura në kryqëzime dhe u përdorën si shenja rrugore.

Kryebashkiaku i Athinës, Kostas Bakoyannis postoi në llogarinë e tij në facebook se u gjet vetëm gjysmë metër më poshtë gjatë rrugës në rrugën Aiolou në sheshin Aghia Irini. Athina unike! Krenari! dhe admirim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.