youtube

Youtube është i shtrenjtë

YouTube do të vlerësohej me 300 miliardë dollarë si një kompani e veçantë publike

YouTube, në pronësi të Google, mund të vlejë deri në 300 miliardë dollarë nëse do të ishte një kompani e pavarur, sipas analistit të Needham & Company Laura Martin.

Kjo shifër do ta bënte platformën e shpërndarjes së videove si kompaninë e 15-të më të madhe në botë nga kapitalizimi i tregut përpara Exxon Mobil, Bankës së Amerikës dhe AT&T.

Vlerësimi i Martinit për YouTube bazohet në të ardhurat e vlerësuara të 2019 në 30 miliardë dollarë dhe një shumëfish të vlerës së të ardhurave deri në 10 herë.

“YouTube do të vlerësohej me 300 miliardë dollarë si një kompani e veçantë publike sepse investitorët nuk do të blejnë shërbimin nga google, por do të paguanin 10 herë më shumë për një YouTube të pavarur”, ka shkruar Martin.

Parashikimet e Martin bazohen në të ardhurat nga reklamat, kostot e blerjes së përmbajtjes, përdoruesit aktivë mujorë dhe orët totale të shikuara në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.