nestle, mjedisi, teknologjia

Yes, paketimi i parë në botë i biodegradueshëm

Duke zëvendësuar plastikën një përdorimësh me një material tjetër destinuar edhe ky për tu hedhur

Sistemi i saj i mbështjelljes së letrës ” «Flow Wrap Cold Seal»” të njëjtën teknologji që më parë ishte e përshtatshme vetëm për plastika dhe laminat, bëri me dije kompania.

Vetë letra vjen nga burime të qëndrueshme, të certifikuara nga Këshilli i Mbikëqyrjes së Pyjeve (FSC) ose Programi për Përcaktimin e Certifikimit të Pyjeve. Ekspertët me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, duke punuar në qendrën R & D të firmës të Nestlé në York, kanë veshur letrën me një polimer për të siguruar që ajo të mbetet e paprekur nëpër rafte.

Por do të biodegradohet brenda gjashtë muajve nëse do të përfundojë në det, tha Michael Carroll, do të udhëheqë në risitë dhe qëndrueshmërinë për Nestlé për Sky News.

Nestlé ka zbuluar paketimin e riciklueshëm, të biodegradueshëm për produktin e saj Yes! , si një lëvizje që ajo pretendon se është një risi dhe e para në botë. Njoftimi erdhi si një hap i madh përpara në përpjekjen e tij për të bërë të gjitha paketimet e tij të ripërdorshme ose të riciklueshme deri në vitin 2025.

CEO i Nestlé për Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën, Stefano Agostini tha se masa “përfaqëson pikërisht atë që gjithnjë e më shumë njerëz kërkojnë nga prodhuesit si Nestlé tani dhe për të ardhmen “.

Megjithatë sipas zëdhënësi të fushatës globale mbi riciklimin, Mathias Wüthrich “Është mirë që Nestlé në fund të rishqyrtojë mënyrën se si kompania i sjell produktet e saj, por duke zëvendësuar plastikën një përdorimësh me një material tjetër destinuar edhe ky për tu hedhur, nuk është zgjidhja”.

“Këto lloje të zgjidhjeve të rreme, të cilat nuk janë miqësore me mjedisin, janë ato që na vendosin në këtë rrëmujë në radhë të parë. Ne kemi nevojë që Nestlé të largohet nga modeli i një përdorimit.

Ne i bëjmë thirrje kompanisë që menjëherë të zvogëlojë paketimet e saja plastike dhe të zbatojë sisteme të ripërdorshme në vend të tyre me qëllim zgjidhjen e përkohshme dhe të shpejtë, të cilat janë të destinuara të shkaktojnë katastrofa të mëtejshme mjedisore, siç është shpyllëzimi “.

Yes, paketimi i parë në botë i shpërbëshëm

Duke zëvendësuar plastikën një përdorimësh me një material tjetër destinuar edhe ky për tu hedhur

Sistemi i saj i mbështjelljes së letrës ” «Flow Wrap Cold Seal»” të njëjtën teknologji që më parë ishte e përshtatshme vetëm për plastika dhe laminat, bëri me dije kompania.

Vetë letra vjen nga burime të qëndrueshme, të certifikuara nga Këshilli i Mbikëqyrjes së Pyjeve (FSC) ose Programi për Përcaktimin e Certifikimit të Pyjeve. Ekspertët me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, duke punuar në qendrën R & D të firmës të Nestlé në York, kanë veshur letrën me një polimer për të siguruar që ajo të mbetet e paprekur nëpër rafte.

Por do të biodegradohet brenda gjashtë muajve nëse do të përfundojë në det, tha Michael Carroll, do të udhëheqë në risitë dhe qëndrueshmërinë për Nestlé për Sky News.

Nestlé ka zbuluar paketimin e riciklueshëm, të biodegradueshëm për produktin e saj Yes! , si një lëvizje që ajo pretendon se është një risi dhe e para në botë. Njoftimi erdhi si një hap i madh përpara në përpjekjen e tij për të bërë të gjitha paketimet e tij të ripërdorshme ose të riciklueshme deri në vitin 2025.

CEO i Nestlé për Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën, Stefano Agostini tha se masa “përfaqëson pikërisht atë që gjithnjë e më shumë njerëz kërkojnë nga prodhuesit si Nestlé tani dhe për të ardhmen “.

Megjithatë sipas zëdhënësi të fushatës globale mbi riciklimin, Mathias Wüthrich “Është mirë që Nestlé në fund të rishqyrtojë mënyrën se si kompania i sjell produktet e saj, por duke zëvendësuar plastikën një përdorimësh me një material tjetër destinuar edhe ky për tu hedhur, nuk është zgjidhja”.

“Këto lloje të zgjidhjeve të rreme, të cilat nuk janë miqësore me mjedisin, janë ato që na vendosin në këtë rrëmujë në radhë të parë. Ne kemi nevojë që Nestlé të largohet nga modeli i një përdorimit.

Ne i bëjmë thirrje kompanisë që menjëherë të zvogëlojë paketimet e saja plastike dhe të zbatojë sisteme të ripërdorshme në vend të tyre me qëllim zgjidhjen e përkohshme dhe të shpejtë, të cilat janë të destinuara të shkaktojnë katastrofa të mëtejshme mjedisore, siç është shpyllëzimi “./infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.