Vuqiç: ShBA-së i intereson vetëm pavarësia e Kosovës, pres qëndrimin e BE-së

Kosova është një shtet i pavarur për Shtetet e Bashkuara, ata nuk janë të interesuar për asgjë tjetër dhe do të mbetet kështu, tha kryetari serb Aleksandar Vucic, i cili “nuk dëshiron të mashtrojë publikun”. Nga ana tjetër, presidenti është duke pritur të dëgjojë qëndrimin e BE-së “sepse ata nuk na thanë në fillim se njohja e Kosovës ishte fundi i procesit”.

“Unë përpiqem çdo ditë të tregoj se çfarë është e vërtetë. Për SHBA-në, Kosova është një shtet i pavarur dhe ata nuk janë të interesuar për asgjë tjetër përveç njohjes së Kosovës si një shtet të pavarur. Çdo gjë tjetër është një gjë e vogël, gjithçka tjetër është një detaj, por kjo është çështja ”, tha kryetari i Serbisë pas inaugurimit të” Pallatit të Drejtësisë” të rikonstruktuar në Beograd, në të cilin morri pjesë kreu i Delegacionit të BE në Serbi, Sam Fabrici.

“Cila do administratë të jetë, ata do të presin njohjen e Kosovës,” vuri në dukje ai.

Sidoqoftë, ajo që pret Vucic është një qëndrim zyrtar i BE-së për zgjidhjen e çështjes së Kosovës.

“Ajo që unë pres është që Bashkimi Evropian të na tregojë qëndrimin e tij. Sepse ata nuk na thanë që në fillim se njohja e Kosovës ishte fundi i procesit. Ata tashmë kanë thënë nënshkrimi i një dokumenti detyrues që do të krijonte kushte për normalizimin e marrëdhënieve Beograd-Prishtinë”, përfundoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!