Ballina / Shkencë / Viti 2016 ishte vit i paprecedentë për klimën

Viti 2016 ishte vit i paprecedentë për klimën

Temperaturat, rritja e nivelit të oqeaneve dhe emetimet e gazit me efekte serrë kanë shënuar nivele të paprecedentë në 2016, një tjetër vit i zi për klimën, duke iu referuar një studimi ndërkombëtar.

Shkrirja rekord e akullnajave polare, përmbytjet, thatësira, shtim i valëve të të nxehtit… raporti i fundit i përvitshëm për “situatën e klimës” paraqet një portret nga më të errëtit në planetin tonë pas dy vitesh të njëpasnjëshëm ku temperatura globale ishte më e larta që nga fillimi i rritjes së temperaturës në 1880.

“Rekordet e të nxehtit vitin e kaluar erdhën si rezultat i kombinimit mes tendencave të ngrohjes së klimës afatgjatë dhe një El Nino të fortë në fillim të vitit, rryma e nxehtë ekuatoriale e Paqësorit”, sqaron raporti i publikuar sot nga Agjencia amerikane për Oqeanet dhe Atmosferën (NOAA) dhe “American Meteorological Society” (AMS).

Ky dokument me 300 faqe ku kanë dhënë kontribut rreth 500 shkencëtarë në më shumë se 60 shtete, nxjerr në pah se treguesit kryesorë të ndryshimit klimat vijojnë të reflektojnë tendenca në përputhje me një intensifikim të ngrohjes planetare.

@Fluidi

Provo po ashtu

bananet

Shkencëtarët, bananet janë në prag të zhdukjes

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se bananet mund të zhduken. Kjo pasi një sëmundje vdekjeprurëse tropikale po …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.