fbpx
kartela viza

Visa bllokon qindra kartela krediti që ngarkoheshin me Bitcoin

Kartat e kreditit të parapaguara të shumta që mund të ngarkoheshin me monedha dixhitale u bënë të pavlefshme brenda natës. Visa pushoi bashkëpunimin me bankën lëshuese.

Ofruesi i shërbimit të pagesave Visa ka çaktivizuar disa qindra karta krediti me parapagesë që mund të ngarkohet me kripto valuta. Kjo ndikon, mes të tjerash, edhe të fillestarëve AdvCash, Bitwala, Xapo dhe TenX. TenX ka rrënjë austriake përmes themeluesve tirolë Julian Hosp, Michael Sperk dhe Toby Hönisch, por kompania ka selinë në Singapor.

Hartat e reja në javët e ardhshme

Çaktivizimi i kartelave u iniciua nga Visa. Megjithatë, kjo nuk duhet të jetë një grevë në shënjestër kundër kripto-monedhave, por një dëm kolateral. Sipas Julian Hosp i TenX, WaveCrest u kërkua që të ndalonte kartat e kreditit me parapagesë dhe të çaktivizonte kartat ekzistuese. Shumica e ofruesve të kartave të kreditit të Bitcoin punojnë me WaveCrest, prandaj gjithë industria përballet me të njëjtin problem.

Hosp njoftoi në një konferencë shtypi të mbledhur në mënyrë spontane se të gjithë përdoruesit e prekur duhet të marrin karta të reja të kreditit gjatë tremujorit të parë. Ekziston tashmë një partner i ri bankar, i cili raportohet të jetë Wirecard. Ai e sheh fundin e WaveCrest si një mundësi, pasi TenX ndoshta mund të jetë kompania e vetme në të ardhmen që ende mund të lëshojë karta. Tani për tani, ende nuk është e mundur të transferosh kredinë tënde TenX në portofolin tënd. Sipas Hosp, ata do të dëshironin të lejojnë këtë përsëri nga e hëna, pasi aktualisht ka ende probleme teknike.

Mënyra më e mirë e pagesës për kriminelët

Sipas Heise Online, kartat e kreditit Bitcoin shpesh përdoren nga kriminelët për të paguar shantazhin ose paratë e drogës në mënyrë anonime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.