Ballina / Shëndet & Fitnes / Vini lugën në gjuhë dhe për 60 sekonda do të dini a jeni i sëmurë (Video)

Vini lugën në gjuhë dhe për 60 sekonda do të dini a jeni i sëmurë (Video)

Mos i shmangni kontrollet e rregullta të shëndetit tuaj, mund të ua shpëtojnë jetën.

Të gjithë ne e dimë sa është e rëndësishme të verifikojnë gjendjen shëndetësore, mirëpo vetëm një pjesë e vogël dëshiron të shkojë te mjeku.

Mënyra më e thjeshtë që të verifikoni a jeni i shëndetshëm, madje mund ta bëni edhe në shtëpi, transmeton Telegrafi.

Merrni një lugë të zakonshme dhe kalojeni nëpër gjithë sipërfaqen e gjuhës, duke mbledhur edhe pështymën.

Lugën futeni në qese të tejdukshme plastike, ekspozojani dritës së fortë (dritës së diellit apo të llambës).

Prisni një minutë dhe kontrolloni lugën.

Nëse luga është e pastër pa njolla dhe pa aroma të pakëndshme, do të thotë që nuk keni problem me shëndetin e organeve të brendshme.

Nëse është e pranishme aroma:

Myku – problemi me mushkëritë

Ëmbëlsi – mund të jetë fjala për diabetinAmoniak – Probleme me veshkat

 

Check Also

hekuri

Gjashtë shenjat që tregojnë mungesën e hekurit

Nëse gradualisht filloni të ndjeheni nga energjetike në e lodhur, mungesa e hekurit mund të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *