Vetura elektrike e Hondas me 1 mijë kuaj fuqi

Honda ka planifikuar që të prodhojë veturën koncept me katër motorë elektrik që prodhojnë 1 mijë kuaj fuqi.

Ky koncept është i tërë me fuqi elektrik, ku janë katër motorë të kombinuar me bateri 70kwh nga litiumi, që prodhojnë rreth 1 mijë kuaj fuqi.

Honda do të ketë motor për çdo rrotë, duke e bërë atë me katër rrotat aktive, dhe sipas kompanisë ky koncept është i aftë që shpejtësinë nga 0 në 100 kilometra në orë ta arrijë për 2.5 sekonda e nga 0 në 200 për 6.2 sekonda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.