fbpx
vendet

Vendi më i mirë për të jetuar mbetet Zvicra, cilat janë vendet tjera

Zvicra kryeson listën e vendeve më të mira për të jetuar, gjatë vitit 2018.

Ky ishte rezultati i publikuar nga edicioni i dytë i “Best Countries”, e cila rendit vendet më të mira për të jetuar, duke marrë në studim disa elemente si ndikimi kulturor, trashëgimia, fuqia e kombit, cilësia e jetës, etj. dhe dalin me një rezultat të shprehur me pikë.

Zvicra, në këtë renditje i merr vendin e parë Gjermanisë, e cila kryesoi listën vitin e kaluar.

Rënia e Gjermanisë në vendin e katërt shpjegohet me tensionet mbi politikën e emigracionit të Merkel, ndërsa SHBA ka rënë në vend të shtatë, për shkak të ardhjes së Trump në Shtëpinë e Bardhë.

1. Zvicra                            6. Suedi

2. Kanada                          7. SHBA

3. Britani e Madhe               8. Australi

4. Gjermani                        9. Francë

5. Japoni                           10. Norvegji

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.