Ballina / Shkencë / Vazhdon studimi i universit, dalin në skenë dyshime të reja

Vazhdon studimi i universit, dalin në skenë dyshime të reja

Një forcë misterioze është menduar se e kontrollon më shumë se 68 për qind të universit. Gjithsesi, studime të reja me stimulus tregojnë që kjo farë “energji negative” nuk ekziston.

Studiuesit argumentojnë që zgjerimet e universit mund të ndodhin edhe pa këtë energji negative.

Pikërisht ky studim, i publikuar në “Monthly Notices of the Royal Astronomical Society”, argumenton që modele të universit dështojnë t’i adresohen ndryshimeve në strukturat e brendshme.

Në vend të kësaj modelet varen nga kualitetet a materies për të formësuar densitetin

“Pyetjet e Einstein në relativitetin e përgjithshëm që përshkruan zgjerimet e universit, janë shumë komplekse dhe për qindra vite nuk është gjetur zgjidhje për efektin e strukturave kozmike” ka thonë Dr. László Dobos nga Eötvös Loránd University.

Check Also

andromeda

Rruga e Qumështit do të shkrihet me Andromedën

Rruga e Qumështit, galaksia ku bëjmë pjesë edhe në së bashku me sistemin tonë diellor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *