Ballina / KURIOZITETE / Vatikan: Çka fshehin arkivat e tij
vatikan , arkivat

Vatikan: Çka fshehin arkivat e tij

Nëpër botë ka shumë vende me interes, të cilat paraqesin një alternativë origjinale, ndryshe nga destinacionet e njëjta turistike, gjerësisht të njohura.

Po flasim për shembull për vende të tilla si shpellat Lascaux ose për ishullin e gjarpërinjve.

Por fatkeqësisht, shumë nga këto lloj vendesh janë të pavizitueshme ose të paarritshme, për shkak të kafshëve, fiseve të egra, largësive të mëdha ose prej sigurisë së lartë.

Një vend misterioz që nuk lejohet të vizitohet dhe Arkivat sekrete të Vatikanit. Ato janë “shtëpitë” e sekreteve të mëdha të shkruara, të pabotuara, të cilat do të ishin vërtet interesante për t’u lexuar.

Për shembull, thuhet se aty ka shkrime që i përkasin shekullit VIII, tekste të shkruara nga Mikelanxhelo, nga Henry VIII dhe nga Marie Stewart përpara se të ekzekutohej.

Është vlerësuar se shkrimet përbëjnë një total prej 35 000 ekzemplarësh! Sigurisht, aty nuk mund të shkojë askush, përveç një grupi të vogël studiuesish të kualifikuar, pajisur me një leje të veçantë.

@Fluidi

Provo po ashtu

magnum prototypes infoglobi

Po. Këto vetura janë të vërteta

Shumëkush do të ngelë gojëhapur kur të shoh se çfarë paisjesh transportuese apo “vetura” moderne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.