fbpx

Valët gravitacionale zbulojnë objektin misterioz 800 milionë vite-dritë larg

PARIS, 26 qershor – Një studim i botuar në “The Astrophysical Journal Letters” tregoi se falë valëve gravitacionale është zbuluar një objekt qiellor, i vendosur 800 milionë vite-dritë larg larg Tokës.

“Edhe një herë, vëzhgimi i valëve gravitacionale zbulon të panjohurën”, tha Giovanni Losurdo, nga Instituti italian i Fizikës Bërthamore, në një deklaratë për shtyp.

“Objekti më i lehtë në këtë sistem ka një masë që nuk është vërejtur kurrë më parë”, sqaroi ai.

Me një masë midis vrimës më të vogël të zezë dhe yllit më të madh neutron, natyra e këtij objekti mbetet një mister për astronomët/AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.