Ballina / Shëndet & Fitnes / Vaji i kokosit shpëton dhëmbët

Vaji i kokosit shpëton dhëmbët

 

Vaji i kokosit sulmon bakteriet që fshihen prapa prishjes së dhëmbëve dhe mund të përdoret në produkte për përkujdesje dentale, thuhet në sundimin e fundit.

Shkencëtarët gjetën se vaji i kokosit ndaloi zhvillimin e bakteries Streptococcus, bakterie kjo që shkakton prishjen e dhëmbëve.

Prishja e dhëmbëve atakon 60 deri në 90% të fëmijëve që kryesisht jetojnë në vendet e industrializuara.

Ekipi që kreu hulumtimin nga Instituti i Teknologjisë, Atholne  në Irlandë, testuan efektet e vajit të kokosit, vajit të perimeve, dhe vajit të ullirit

Provo po ashtu

Drita e ekraneve përshpejton procesin e plakjes

Ekspozimi i madh ndaj dritës së kaltër të ekraneve të telefonave dhe kompjuterëve përshpejton plakjen. …