Ballina / LIFESTYLE / Ushqimet që nuk prishen

Ushqimet që nuk prishen

Çdo herë ku blejmë ushqime shikojmë afatin e skadimit dhe kohën që mund t’i përdorim ato. Megjithatë janë disa ushqime që nuk kanë afat të skadimit, pa marrë parasysh se sa javë apo muaj kanë kaluar.

Mjalti
Mjalti është një nga ato ushqime të cilat kurrë nuk mund të prishet. Mund të ndryshojë ngjyrën dhe të bëhet kristalizuar, por ai mund të përdoret sërish për t’u ngrënë. Krejt çka ju duhet të bëni është që ta bani në një ambient të freskët dhe të thatë.

Orizi
Edhe nëse krijon shtresa pluhuri të bardhë, orizi është po aq i mirë sa edhe ditën e parë.Mjafton që ta shpërlani me ujë.

Uthulla e bardhë
Është një nga produktet që nuk prishet kurrë dhe gjen përdorim të madh nëpër shtëpi.

Kripa
Çdo lloj kripe mbetet e mirë dhe e freskët, pavarësisht viteve që kalojnë. Ruajeni nga nxehtësia e tepërt dhe në kavanoza të mbyllur.

Mielli i misrit
Mjafton ta mbani në vende të thata dhe të freskëta dhe mielli do të jetë i përdorshëm për një kohë të gjatë.

@Fluidi

Provo po ashtu

edukimi i femijeve

Si t’i edukojmë fëmijët? Pyetjet që duhet të ua bëjmë

Pak para se fëmijët të flenë, kanë një periudhë të shkurtër kohe gjatë së cilës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.