Ushqimet që DUHET të konsumohen

Ushqimet që DUHET të konsumohen

  1. Molla

Një mollë në ditë mban mjekun larg, kjo është një thënie e famshme, mirëpo rekomandohet që mollët të hahaen pa u qëruar, pasiqë lëvozhga përmban shumicën e të mirave ushqyese.

  1. Dredhëzat

Përmbajnë vitaminë C, A, D, E dhe K. Gjithashu përmban edhe votaminë B, e cila ndihmon në metabolizëm, në sistemin qendror nervor, funksionet e zemrës, nerva dhe zhvillim të trupit.

  1. Pjeshkët dhe nektarinat

Janë një burim i mirë i fibrave dhe vitaminave A dhe C.

  1. Spinaqi

Spinaqi është burim i shkëlqyer i vitaminës K, C, E, B6 dheA, magnesit, hekurit, proteinës, kalciumit, fosforit, zinkut, acideve yndyrore Omega 3, etj.

  1. Rrushi

Rrushi ka jashtëzakonisht shumë vlera si frut shërues. Kanë përmbajtje të lartë të glukozës, i cili sjell energji e pastër për trupin tonë. Glukoza gjithashtu  forcon zemrën dhe muskujt e saj.

  1. Patatet

Patatet janë të famshme dhe konsumohen shumë në mbarë botën. Mirëpo. për fat të keq konsumimi më i madh i patateve bëhet në mënyrë jo të shëndetshme, si patate të fërguara. Mirëpo duke iu larguar yndryrave  dhe fërgimit të saj, ato përmbajnë sasi të vogël të kalorive  dhe është ushqim i cili mbron nga sëmundjet kardiovaskulare dhe kanceri.

error: Content is protected !!