Ushqimet kundër rrudhave…

 

Është e pamundur të luftosh me kohën….mirëpo mund të përzgjedhësh gjërat që të ndihmojnë të ‘shtysh’ edhe për disa vite rininë.

Ju sjellim disa këshilla rreth përzgjedhje së ushqimeve që ndikojnë në mos rrudhosje të lëkurës:

  1. Zgjedh frutat dhe perimet me ngjyrë më të mbylltë, kjo tregon se ato fruta kanë më shumë antioksidant. P.sh. manaferrat, spinaqi…
  2. Drithërat, janë të pasur me polifenol,
  3. Erëzat bimore, përveç që i shtojnë një shije shumë të mirë ushqimeve, ato po ashtu edhe të bëjnë të dukesh më  e re. P.sh. rozmarinë, rigon, pepermint…