Ballina / KURIOZITETE / “US News” dhe “World Report”: Këto janë 10 shtetet më të fuqishme të botës
state department USA
SHBA, Washington

“US News” dhe “World Report”: Këto janë 10 shtetet më të fuqishme të botës

Çdo vit “US News” dhe “World Report” publikojnë listën se cilat janë shtetet më të fuqishme të botës. Nuk do zhgënjeheni aspak nga lista, pasi të gjithë e presin se SHBA është superfuqia më e madhe në botë.

Në vlerësim janë marrë 80 shtete, duke marrë në konsideratë një sërë kriteresh, nga historia kulturore te cilësia e jetesës. Një tjetër element i rëndësishëm ishte edhe “fuqia”, e cila përcaktohet si ekonomikisht, politikisht, si dhe në bazë të aleancave ndërkombëtare dhe ushtarake.

Këtë vit ka edhe surpriza, ku njëri prej tyre është edhe Pakistani, i cili renditet para shteteve me emër si Spanja apo edhe të tjera. Kjo gjë ka ardhur si pasojë e numrit të madh të popullsisë dhe moshës së re të saj, të paktën kështu paraqitet në këtë raport.

10 shtetet më të fuqishme janë:

SHBA

Rusia

Kina

Gjermania

Britania

Franca

Japonia

Izraeli

Arabia Saudite

Koreja e Jugut

Provo po ashtu

prishtina cnn

CNN rekomandon Prishtinën në mesin e qyteteve fascinuese që duhet vizituar

Në sezonën turistike dhe me numrin e madh të turistëve që përballen disa qytete, CNN ka zgjedhur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.