Urat në kartmonedhat euro nuk janë fantazi. Ato ekzistojnë dhe mund t’i shihni këtu

Hollandezi Robin Stam mori si ide në kartmonedhat e eurove urat e shënuara nga bankat evropiane dhe i identifikoi ato realet, pra urat që ekzistojnë vërtetë e mbi të cilat janë ideuar urat e shtypura në  kartmonedhat euro.

“Urat e Evropës’ janë ndërtuar pikërisht si fotot në kartmonedhat e eurove sipas ngjyrës dhe shkallës.

Më poshtë ju sjellim 4 urat nga të cilat janë frymëzuar për t’i vendosur edhe në kartmonedha.

Në shekullin e 20  urat po ndërtoheshin në një numër të madh si mundësi lidhëse midis qyteteve si dhe për të shkurtuar distancat.

Në fotot më poshtë mund t’i shihni disa nga to që gjetën vendin edhe në kartmonedha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.