Ura e dytë më e lartë në botë drejt përfundimit!

Mbi lumin Qingshui, në Kinë po ndërtohet ura e dytë më e madhe në botë. Inaugurimi i saj pritet të bëhet ditën e vitit të ri, dy vite pas fillimit të punimeve.

Ura gjendet në lartësinë prej 406 metra nga toka dhe gjatësi 1,130 km është ndërtuar për të përmirësuar ndërlidhjen mes kryeqytetit të provincës Guizhou, Guiyang me rajonet pranë.

Ura shkurton nga 161 në 37 km distancën mes rajonit Weng-an dhe Guiyang. E vetmja urë që e thyen këtë rekord do të jetë ura Siduhe, gjithmonë në Kinë, që do të ketë lartësi 496 metra nga toka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.