Ballina / Uncategorized (page 4)

Uncategorized

Irlandë: Demokraci me short

irlanda

Irlandezët po revolucionarizojnë demokracinë duke zgjedhur me short asamblenë e qytetarëve. Shkruan: Matthias Ebert Kur flet për demokracinë të shkon mendja tek votuesit, zgjedhjet dhe të zgjedhurit. Të zgjedhurit debatojnë dhe vendosin për ligjet, të cilave gjithkush duhet t’u përmbahet. Por rezultatet e kësaj procedure nuk janë gjithmonë të kënaqshme. …

Lexo më shumë

Abelard Tahiri: U hap rruga luftës ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar

abelard tahiri

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka prezantuar sot para gazetarëve Planin Zhvillimor Strategjik katërvjeçar. Tahiri tha se plani për periudhën 2018-2021, para se gjithash, mbështetet në nevojën e rishikimit dhe reformës së gjithëmbarshme të sistemit të drejtësisë në vend, në realizimin e obligimeve të dala nga Marrëveshja e Stabilizim Asociimit …

Lexo më shumë