Ballina / Uncategorized (page 3)

Uncategorized

A janë shqiptarët aq të vjetër sa mendojnë ata? Ja citimet e të huajve

shqiptarët

Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia. dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojes, të udhehequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën tjetër)”. Nikolla Jorga: “Populli shqiptar së bashku me baskët, janë më të vjetërit …

Lexo më shumë

Qeveria : Këto janë shkaqet pse u largua flamuri shtetëror

Flamuri shtetëror përsëri u zëvendësuame flamurin kombëtar

Vendimi që mori bujën më të madhe gjatë kësaj feste të shënimit së shpalljes së Pavarësisë ishte zëvendësimi i flamurit kombëtar me atë shtetëror tek lokacioni i quajtur “te rrethi” në hyrje të Prishtinës. Mirëpo flamuri shtetëror i Kosovës nuk qëndroi gjatë në lokacionin e lartëpërmendur. Kur festat u përmbyllën …

Lexo më shumë

Hahn: Marrëveshja midis Beogradit e Prishtinës është ende letër e zbrazët

Marrëveshja ligjërisht e detyrueshme midis Serbisë dhe Kosovës është aktualisht një letër e zbrazët, deklaroi në Beograd komisionari për zgjerim i Bashkimit Evropian, Johannes Hahn. Në konferencën “Strategjia për Ballkanin Perëndimor – hapja e rrugës për anëtarësim në BE”, Hahn tha se marrëveshja për normalizimin e marrëdhënieve – miratimin e …

Lexo më shumë