Ballina / Uncategorized (page 2)

Uncategorized

Shkencëtarët: Katastrofa do të na vijë nga nëntoka

nëntoka

Ngjan si një skenar filmi: një forcë magnetike e padukshme që mbron jetën në tokë kundër rrezeve vrasëse të hapësirës dobësohet. Shpërthimet e rrezatimit shkatërrojnë satelitët tanë të komunikimit, dhe bën black out energjitik në Tokë. Mbizotëron kaosi. Kanceri tek njerëzit shumëfishohet pasi rrezatimi i pambrojtur nga Dielli shkatërron ADN-në …

Lexo më shumë

Ky aparat mund të ngadalësojë sëmundjen Alzheimer

Alzheimer

Rreth 44 milion njerëz vuajnë nga sëmundja Alzheimer. Por një trajtim në faza eksperimetale mund të ngadalësojë përparimin e sëmundjes. Megjithëse LaVonne Moor është e diagnostikuar me Alzheimer ajo është ende në gjendje të luajë në piano. Pjesërisht, falë vendosjes së një aparati “pacemaker” në trurin e saj në vitin …

Lexo më shumë