Ballina / Shkencë / Ujin në Tokë e “sollën” asteroidet
asteroid

Ujin në Tokë e “sollën” asteroidet

Shkencëtarët kanë zbuluar gjurmë të ujit në mostrat e një asteroidi, i supozuar më parë të jetë i thatë, duke rritur kështu mbështetjen për një teori që mund të shpjegojë se si u krijuan oqeanet e Tokës.

Në një studim të ri, hulumtuesit nga universiteti shtetëror i Arizonës ri-shqyrtuan mostrat e mbledhura nga sonda e parë e Japonisë Hayabusa në vitin 2010.

Anija kozmike kapi përafërsisht 1,500 grimca në total kur vizitoi asteroidin Itokawa gjatë misionit të parë për marrjen e mostrave të asteroideve.

Analiza e re zbuloi një sasi të konsiderueshme të përbërjes së ujit dhe hidrogjenit që janë ‘të padallueshme nga Toka’, duke sugjeruar se asteroidet e pasur me ujë janë shumë më të zakonshëm se sa mendohej më herët.

@Fluidi

Provo po ashtu

nasa, sonda, marsi, zhurma

NASA regjistron një zhurmë nga brendia e planetit Mars

Sonda Insight e NASA-s ka regjistruar një zhurmë në Mars, që besohet të jetë tërmeti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.