fbpx
twitter

Twitter pranon dështimin: Sistemi i verfikimit është prishur !

“Verifikimi nënkuptonte të vërtetonte identitetin dhe zërin, por po interpretohet si ‘rëndësia e një personi’. E dimë se kemi shkaktuar këtë konfuzion dhe duhet ta rregullojmë”.

Rrjeti i madh social Twitter ka suspenduar skemën e verifikimit të profileve duke thënë se ky sistem është prishur, pas shumë ankesave lidhur me tipat e llogarive që ishin verifikuar.

Zakonisht njerëz të famshëm, përfshirë politikanë, muzikantë, gazetarë dhe kompani të mëdha marrin një ikonë të kaltër në profilet e tyre pasi të dëshmohet identiteti i tyre.

Megjithatë, së fundmi u verifikuan edhe disa llogari me ideologji raciste dhe ekstremiste.

Themeluesi i Twitterit, Jack Dorsey, tani ka thënë se skema do të rikonsiderohet.

“Verifikimi nënkuptonte të vërtetonte identitetin dhe zërin, por po interpretohet si ‘rëndësia e një personi’. E dimë se kemi shkaktuar këtë konfuzion dhe duhet ta rregullojmë”, ka njoftuar kompania.

Kompania ka thënë se nuk do të verifikojë më llogari të tjera, deri sa ta rregullojë problemin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.