Ballina / BOTA / Tusk merret në pyetje lidhur me skemën piramidale
tusk

Tusk merret në pyetje lidhur me skemën piramidale

Presidenti i Këshillit të Evropës, Donald Tusk, po merret në pyetje në Poloni në vazhdën e një hetimi parlamentar mbi një skemë piramidale. Mashtrimi financiar në Poloni doli në dritë në vitin 2012 kur zoti Tusk mbante postin e kryeministrit.

Prokurorët thonë se rreth 20 mijë investitorë humbën mbi 225 milion dollarë në atë që doli se ishte një skemë piramidale. Sipas hetuesve, skema i përkiste institucionit financiar “Amber Gold”, dhe se autoritetet nuk morën masat e nevojshme, megjithë sinjalet paralajmëruese. Djali i zotit Tusk, Mihal kishe marrëdhënie me firmën “Amber Gold”.

Kritikët thonë se partia në pushtet po i përdor hetimet si një përpjekje për të diskredituar zotin Tusk, i cili i përket opozitës polake dhe është President i Këshillit të Evropës që nga viti 2014.

Provo po ashtu

Prishtina zyrtare mirëpret dhe uron kryeministrin e ri të Britanisë së Madhe

Liderët institucional e kanë mirëpritur dhe uruar kryeministrin e ri britanik, Boris Johnson, i cili …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.