Ballina / Shëndet & Fitnes / Trupi ynë spontanisht ‘vret’ kancerin!
kancer

Trupi ynë spontanisht ‘vret’ kancerin!

Merr më pak se 100 sekonda që qelizat imunitare në trupin tonë të identifikojnë dhe vrasin qelizat kancerogjene, thotë një studim.

Qelizat imune në mënyrë spontane i nënshtrohen ndryshimeve në baza ditore që mund të çojnë në kancer, nëse jo për mbikëqyrje të kujdesshme të sistemit tonë të imunitetit.

Shkencëtarët australianë nga Melbourne, pranë Institutit Eliza Hall, kanë gjetur se sistemi imunitar është përgjegjës për eliminimin e mundshëm të qelizave kancerogjene B, në fazën e tyre të hershme, para se ato të zhvillohen.

Rezultatet nga ky hulumtim janë publikuar në revistën ‘Nature Medicine’. /InfoGlobi/

@Fluidi

Provo po ashtu

A munden valët zanore të ndihmojnë për mjekimet e Alzaimerit

A munden valët zanore të ndihmojnë për mjekimet e Alzaimerit?

Membrana filtruese e enëve të gjakut që furnizojnë trurin, parandalon depërtimin në sistemin e qarkullimit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.