Trump e zgjedh kongresistin John Ratcliffe në krye të inteligjencës amerikane

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ka zbuluar emrin e personit që ai synon ta ketë në krye të Inteligjencës Kombëtare amerikane.

Trump ka bërë të ditur se ka propozuar kongresistin John Ratcliffe për t’u bërë drejtor i Inteligjencës Kombëtare.

“Do ta kishim kompletuar procesin më herët, por Johni ka dashur të presim derisa të kryhej raporti i Inspektorit të Përgjithshëm”, ka shkruar Trump, në rrjetin social Twitter.

“John është burrë i jashtëzakonshëm, me talent të shkëlqyeshëm!”, është shprehur Trump.

Trump ka bërë të ditur se ka propozuar kongresistin John Ratcliffe për t’u bërë drejtor i Inteligjencës Kombëtare.

“Do ta kishim kompletuar procesin më herët, por Johni ka dashur të presim derisa të kryhej raporti i Inspektorit të Përgjithshëm”, ka shkruar Trump, në rrjetin social Twitter.

“John është burrë i jashtëzakonshëm, me talent të shkëlqyeshëm!”, është shprehur Trump.

Nëse aprovohet nga Senati amerikan për ta marrë detyrën e re, Ratcliffe do ta zëvendësojë ushtruesin e detyrës së shefit të Inteligjencës Kombëtare, Richard Grenell.

Presidenti Trump e kishte emëruar ditë më parë Grenellin si ushtrues detyre të drejtorit, në një hap që ishte kuptuar si përpjekje e tij për të blerë kohë për propozimin e tij përfundimtar për udhëheqës të inteligjencës amerikane.

Grenell është gjithashtu i dërguar i posaçëm i Trumpit për dialogun Kosovë-Serbi, dhe po ashtu ambasador i Shteteve të Bashkuara në Gjermani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.