Ballina / Shëndet & Fitnes / Tronditëse:Tre vjet kimioterapi pa patur kancer
sara boyl

Tronditëse:Tre vjet kimioterapi pa patur kancer

Por si mund të quhet situata e vështirë që kaloi kjo grua, fat apo fatalitet!

Ajo po kalon tronditje që kur u diagnostikua me kancer gjiri në fund të vitit 2016 nga mjekët e saj, më vonë rezultoi se nuk kishte patur këtë sëmundje.

Kjo nënë iu nënshtrua seancave të kimioterapisë pasi mjekët gabimisht e diagnostikuan atë me kancer. Sarah Boyle, 28 vjeç, iu tha se kishte kancer gjiri pasi ajo kishte vështirësi në dhënien e gjirit fëmijës së saj. E kjo pas shumë seancave me kimioterapi, deri dhe ndërhyrje kirurgjikale.

“Vitet e fundit kanë qenë tepër e vështirë për mua dhe për familjen time. Ishte e tmerrshme kur më thanë se kisha kancer, e më pas, duke kaluar nëpër të gjitha trajtimet dhe operacionet për të më thënë se ato ishin të panevojshme”, tha 28-vjeçarja.

Nëna e dy djemve, përveç trajtimit të rëndë në Spitalin Universitar Stoke Royal, pësoi dhe traumë psikologjike.

“Edhe pse asgjë nuk e ndryshon atë që kalova, kam gjithsesi nevojë për disa përgjigje në lidhje me ndodhi, për tu siguruar që askush tjetër të mos e pësojë si unë”, tha Sarah.

Ajo ishte 25 vjeç kur mjekët gabimisht diagnostikuan kancerin e saj pas lindjes së fëmijës së parë.

Doktori i saj u informua më vonë se biopsia ishte e pasaktë dhe konfirmoi se ajo nuk kishte kancer. Deri te ky lajm i gëzueshëm, gjithsesi, në tre vjet rresht ajo u ballafaqua më shumë lajme të këqija, gjithnjë nën bindjen se kishte kancer.

Provo po ashtu

qkuk, kosova, mjekesia

Stafi mjekësor pa edukim bashkëkohor

Stafi mjekësor në Kosovë ka mungesë të trajnimeve për përdorimin e metodave të reja të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.