Ballina / TEKNOLOGJI / Treni i parë me hidrogjen niset nga Gjermania
treni me hidrogjen

Treni i parë me hidrogjen niset nga Gjermania

Aktualisht po ndodh një përplasje globale, me pasoja të mëdha. Në lojë është asgjë më pak, se sa ardhmja ekonomike, sociale dhe ekologjike e planetit. Në kohën e pasurisë masive dhe pabarazisë së të ardhurave, kur 1 për qind e më…

Aktualisht po ndodh një përplasje globale, me pasoja të mëdha. Në lojë është asgjë më pak, se sa ardhmja ekonomike, sociale dhe ekologjike e planetit. Në kohën e pasurisë masive dhe pabarazisë së të ardhurave, kur 1 për qind e më të pasurve të botës, zotëron më shumë pasuri sesa 99 përqind e pjesës tjetër të varfër, ne po shohim ngritjen e një aksi të ri autoritar.

Ndërsa këto regjime mund të ndryshojnë në disa aspekte, ato ndajnë disa tipare kryesore: armiqësinë ndaj normave demokratike, kundërshtim të shtypit të lirë, mungesë tolerance ndaj pakicave etnike dhe fetare, dhe besimin se qeveria duhet të përfitojë nga interesat e veta egoiste financiare.
Flloi të funksionojë shërbimi i parë në botë i trenave me hidrogjen. Ky tren u nis nga një stacion në Gjermani.
Gjithashtu bëhet e ditur se qelizat e karburantit të hidrogjenit gjenerojnë energji duke kombinuar hidrogjenin dhe oksigjenin dhe produkti i vetëm i tyre është ujë.

Kjo i bën qelizat një burim premtues energjie që ka zero emëtime dhe shumë pak zhurmë.

Gjermania është një nga pionierët në përdorimin e teknologjive “pushtet për gazin” dhe “pushtet ndaj hidrogjenit”.

@Fluidi

Provo po ashtu

ja kush mund ta lexojë fjalëkalimin tuaj në Facebook

Ja kush mund ta lexojë fjalëkalimin tuaj në Facebook

Facebook ka njoftuar qindra miliona përdorues se fjalëkalimet e tyre janë ruajtur në bazën e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.