ishujt e paqësorit

Top 10 ishujt më të mirë në botë

Për herë të dytë me radhë ishulli Ambergris Caye në Belize ka mbajtur vendin e parë si ishulli më i bukur që duhet vizituar. Ky vlerësim është bërë nga faqja e njohur e udhëtimeve TripAdvisor.

Ky ishull ka marrë epitetin për ishullin e vitit jo vetëm për pllazhet ekzotike por dhe për relievin e saj koralor, që është I dyti më I madhi në botë si dhe shpellat gëlqerore, shiun tropikal. Ky ishull poashtu është I pasur me ujëvara.

Ishujt e Polinezisë (Bora Bora), Naxos (Greqi), Ko Tao) Tajland si dhe ishulli Marko në Florida mbyllin listën e top 10 ishujve më ekzotik në botë që gjithësecili duhet ti vizitoj të paktën një herë në jetë.

Ishulli Skocez Harris and Leëis janë rankuar të 5-tit në botë ndërsa në Europë si top ishulli.

Alstair Locket nga ishulli Hebridean nuk ishte edhe aq shume I befasuar për përzgjedhjen. “Me rërën e bardhë të pastërt si dhe ujin ngjyrë blu, ishulli Harris and Leëis duket si ai I Karaibeve tha ai për CNN.

Top 10 ishujt më të mirë në botë

 1. Ambergris Caye, Belize

2. Providenciales, Turks and Caicos

3. Bora Bora, French Polynesia

4. Marco Island, Florida

5. Lewis and Harris, Scotland, United Kingdom

6. Naxos, Greece

7. Aitutaki, Cook Islands

8. Nosy Be, Madagascar

9. Easter Island, Chile

10. Ko Tao, Thailand