Toka do të ketë 400 përplasje

Shkencëtarët kanë ardhur në përfundim se Toka mund të ndeshet 400 herë me trupat tjerë kozmikë, kryesisht me asteroidet, gjatë 100 vjetëve të ardhshëm.

NASA ka llogaritur se në periudhën e viteve 2017-2113 është e mundshme që planeti ynë të përplaset me qindra asteroide, dhe gjysma prej tyre do të kenë diametrin më shumë se 100 metra .

Asteroidi “2012 DA14”, i cili në vitin 2094 do t’i afrohet Tokës afro 4,500 kilometra, do të jetë kërcënimi më i madh për Tokën.

Kurse, asteroidi tjetër i rrezikshëm do të jetë ai i “2004 VD17”, i cili me 1 maj të vitit 2032 do t’i afrohet Tokës në një distancë prej 3 milionë kilometra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!