Ballina / PSIKOLOGJI / Tiparet e njerëzve me integritet

Tiparet e njerëzve me integritet

Integriteti është një karakteristikë shumë e virtytshme e njerëzve që arrijnë ta bëjnë atë të vetin dhe ta transmetojnë aq bukur te të tjerët. Ndonjëherë integriteti është i padukshëm, ja si ta kuptoni!

Integriteti është një fjalë që ju e dëgjoni pothuajse çdo ditë, por nuk është një fjalë për të cilën njerëzit kalojnë shumë kohë duke u menduar. Integriteti është respektimi i një kodi vlerash dhe morali të veçantë.

Thënë ndryshe baza e integritetit është të bësh gjënë e duhur kur të tjerët nuk e kanë mendjen. Një individ me integritet është një ilaç i vetes. Ja cilët janë disa shembuj të përditshmërisë të cilat mund t’i konsiderojmë si integritet.

1. Prindërit që u kërkojnë falje fëmijëve të tyre kur u bëjnë diçka të gabuar

2. Shefat që theksojnë arritjet e stafit të tyre duke qenë modestë për të tyret

3. Partnerët romantikë që nuk i vënë njëri-tjetrit pseudonime

4. Shoferët që nuk i bien pothuajse kurrë borisë

5. Njerëzit në pozicione pushteti që kërkojnë falje për vonesat

6. Kushdo që nuk akuzon mbi bazë dyshimi

7. Vullnetarët. 

Provo po ashtu

memoria, kujtesa, mend

Shoqërimi në baza ditore ul demencën

Shoqërimi në baza ditore dhe takimet e shpeshta me miqtë gjatë moshës 50 – 60 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.