Ballina / Kulturë / Tigrat me një tjetër temë – Kimiku

Tigrat me një tjetër temë – Kimiku

“Kimiku” 97 mijë eurosh i shpëton jetën Tahirit.

Filmi i metrazhit të shkurtë “Kimiku” është lansuar së fundi nga AMOL, dhe shumë shpejtë ka marrë dhjetëra mijëra klikime në Youtube.

Janë artistët James Fetahu, Fatos Kryeziu e Avni Hoti që në vazhdimësi shpërfaqin histori, shpeshherë të vërteta, përmes filmave të këtij metrazhi.

Me skenar dhe regji të James Fetahu, “Kimiku” bëhet çmimi i shërimit të një moshuari nga doktori që për vite me radhë pas luftës në Kosovë, i sigurohej ushqimi e veshëbathja nga miq e shokë të babit të tij të ndjerë në luftë.

Tahiri, një tregtar jo shumë i njohur përtej tregut të gjelbër, një ditë i falë “kimikun”, bashkë me gjëra ushqimore dhe veshmbathje që i jepte rregullisht, këtij djali të ri. Si arsye, për t’i falur “kimikun” përdori fjalët se ky i ri po përmendej në shkollë për zgjuarsinë. Djali, përveç i ri, edhe simpatik, nuk  e din se ai “kimiku” është i babait të tij të ndjerë.

Shumë vite më vonë, kur në duart e tij, vije një pacient i moshuar, për intervenim kirurgjik kërkon 97 mijë euro.

Gjatë përgatites së dokumenteve kupton se Tahir Gashi i tregut, po lufton me jetën, urdhëron përgatitjen e sallës.

Zgjimi i Tahirit, rrëfimi i doktorit dhe djali që sa nuk pësoi infarkt nga dëshprimi për të siguruar rreth 100 mijë euro të operimit, janë përsonazh të nje historie që ju mbajnë deri në fund.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

sfinks egjipt

Pse nuk kanë hundë statujat egjiptiane

Pyetje se përse shumë statuja egjiptiane kanë hundën e thyer ka rritur kuriozitetin tek të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.