Thuani se ngrohja globale është një trillim? Shikoni këto shifra

Devijimet më të rëndësishme nga mesatarja e temperaturës janë vërejtur në Alaskë, Evropën Qendrore, pjesët veriore dhe jugperëndimore të Azisë dhe pjesë të Afrikës dhe Australisë.

Korriku ka qenë muaji më i ngrohtë në 140 vjet që kur Agjencia Kombëtare e Studimit Oqeanik dhe Atmosferik (NOAA) regjistroi të dhëna globale të temperaturës, tha agjencia qeveritare e SHBA-së. Temperaturat mesatare të korrikut në të gjithë tokën globale dhe oqeanet ishin 0.95 celsius mbi mesataren e shekullit të 20-të prej 15.8 celsius dhe më të larta që kur NOAA filloi të mbante shënime nga viti 1880.

Devijimet më të rëndësishme nga mesatarja e temperaturës u vërejtën në Alaskë, Evropën qendrore, pjesët veriore dhe jugperëndimore të Azisë dhe pjesë të Afrikës dhe Australisë, sipas NOAA-s. Temperaturat në këto rajone në korrik ishin rreth 2 gradë Celsius mbi mesataren e 1981-2010. ose më shumë Të dhënat tregojnë gjithashtu se nëntë nga 10 korrikët më të nxehtë janë regjistruar që nga 2005, dhe pesë të fundit janë më të nxehtët. Korriku i vitit 1998 ishte korriku i vetëm në shekullin e kaluar në mesin e 10 më të nxehtëve të regjistruar.

Temperatura mesatare globale e sipërfaqes së tokës ishte 1.23 Celsius mbi mesataren e shekullit të 20-të prej 14.3 Celsius dhe temperatura e dytë më e lartë në Korrik në 140 vjet. Të dhënat janë në përputhje me vlerësimet e publikuara tashmë nga Organizata Botërore e Meteorologjisë dhe janë mbledhur nga Qendrat Kombëtare të të Dhënave të Mjedisit NOAA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.