thirrja e pare

Thirrja e parë telefonike në botë, këto ishin fjalët

Ato u thanë nga Aleksandër Graham Bell, shpikësit të telefonit, me dhjetë mars të vitit 1876, shkruan americaslibrary.

Ai e thirri asistentin e tij, Tomas Uatson dhe i tha:
”Zotëri Uatson, eja këtu, dua të të shoh.”
Çfarë do të kishit thënë ju në këtë rast?

I lindur në vitin 1847 në Endinburgh, Skotlandë, Bell ishte njeri vizionar. Pas suksesit me shpikjen e telefonit, ai i shkruajti babait të tij për të ardhmen kur ‘shoqëria do të komunikojë mes vete pa dalur nga shtëpia’.

Thirrja e parë telefonike e bërë nga Bell u bë shumë e famshme. Ai e përsëriti frazën në vitin 1915 në një hapje formale të linjave telefonike që lidhin bregun lindor dhe perëndimor të Amerikës.
Duke e marrë telefonin, Bell tha: ”Zotëri Uatson, eja këtu, dua të të shoh.’

Por këtë herë Uatson u përgjigj se do të duhej një javë për të shkuar informacioni, ngase ana tjetër e linjës ku ndodhej ky zotëri ishte në San Francisko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!