Ballina / LIFESTYLE / Thëniet motivuese të Dale Carnegie
Dale Carnegie

Thëniet motivuese të Dale Carnegie

Këto janë gjërat që ai më së shumti i ka theksuar në librat dhe ligjëratat e Dale Carnegie.

Më poshtë ju sjellim disa nga thëniet më të mira të Carnegie-s, të cilat shpresojmë se do t’ju nxisin ta shijoni jetën në maksimum:

– Çdo njeri është budalla për të paktën pesë minuta çdo ditë. Mençuria është të mos e kaloni këtë limit kohor.

– Një buzëqeshje nuk kushton asgjë, por dhuron shumë.

– Kur jeta të jep limonë, bëje një limonadë.

-Qëndroni të zënë. Ky është lloji më i lirë i ilaçeve që ekziston në tokë – dhe një nga më të mirët.

-Nëse dëshironi t’i ndryshoni njerëzit, pse të mos filloni ta ndryshoni vetveten? Kjo është shumë më profitabile dhe shumë më pak e rrezikshme.

– Çdo ditë është jetë e re për një njeri të mençur.

– Mos u frikësoni nga armiqtë që ju sulmojnë. Frikësohuni nga miqtë që ju lavdërojnë.

– Frika nuk ekziston askund tjetër përveç se në mendje.

– Dëshira e fortë për të mësuar diçka është 50 për qind e suksesit.

– Shtiruni sikurse jeni të lumtur dhe kjo do t’ju bëjë të lumtur.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

Nëse qëndroni shumë kohë në kompjuter, do të vuani nga ky sindrom

Nëse qëndroni shumë kohë në kompjuter, do të vuani nga ky sindrom

A qëndroni shumë kohë në kompjuter ose duke shikuar tv? Njerëzit të cilët shpenzojnë më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.