Ballina / Shëndet & Fitnes / Testi i gjakut tregues i jetëgjatësisë
studimi, gjermania

Testi i gjakut tregues i jetëgjatësisë

Sipas hulumtimeve, testi është 83% i saktë të parashikojë nëse dikush mund të vdes brenda 2-16 viteve të ardhshme

Shkencëtarët gjermanë  kanë zbuluar 14 biomarkerë në gjak të cilët duken se ndikojnë në rrezikun e vdekjes, transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët e kanë krijuar këtë test të gjakut i cili mund t’i parashikojë shanset se a do të vdisni gjatë 10 viteve të ardhshme.

Biomarkerët janë të ndërlidhur me çdo gjë – duk filluar nga imuniteti, kontrolli i glukozës e deri te qarkullimi i yndyrës dhe inflamacioni.

Sipas hulumtimeve, testi është 83% i saktë të parashikojë nëse dikush mund të vdes brenda 2-16 viteve të ardhshme.

Ekspertët e kanë quajtur këtë studim si një “hap emocionues”, por kanë theksuar se më shumë hulumtime duhet të kryhen para se testi të mund të përdoret në jetën reale.

Provo po ashtu

Mjekët amerikanë: Cigaret elektronike vrasin

Shoqata Mjekësore Amerikane po bën thirrje që të shmanget përdorimi i cigareve elektronike, të cilat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.