Tërmete dhe vullkane të fuqishme pritet të ndodhin në natën e Vitit të Ri

Një masë shumë e madhe e materialit të gurit është vërejtur në gjithësi. Astronomë dhe fizikantë të NASA’s kanë konkluduar se kjo masë është një asteroid me gjerësi prej 2km.Ata kanë studiuar rrugën që po e përshkon ky asteroid dhe kanë shfaqë frikë se ai mund ta godasë edhe tokën.

Njëherë është menduar se ky asteroid do të kalojë shumë afër tokës por nuk do ta godasë atë, por studimet e fundit thonë së rruga e këtij ‘guri’ gjigant mund të devijojë për shkak të tërheqjes së gravitetit, transmeton ORAinfo.

Shkencëtarët e Administratës së Astronautikës dhe Gjithësisë Ndërkombëtare druajnë se goditja e Tokës nga asteroidi mund të ndodhë në natën e Vitit të Ri, duke shkaktuar kështu një tmerr tek njerëzit.

Ai mund të aktivizojë vullkane dhe të shkaktojë tërmete që mund të shkatërrojnë tërë botën.

NASA është duke bërë studime dhe hulumtime rreth këtij fenomeni por ende nuk dihet me siguri nëse një fatkeqësi e tillë mund të ndodhë 100%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.