telecom

Telekomi i Korea-s njofton teknologjinë Blockchain për siguri të rrjetit

Korporata kryesore e Koresë së Jugut, Korea Telecom (KT), tha të mërkurën se planifikon të përdorë sistemin e ri të telekomunikacionit të mundësuar nga zgjidhjet e sigurisë blockchain.
Projekti i infrastrukturës digjitale të KT-së, i quajtur “Interneti i ardhshëm”, do t’i lejojë njerëzit dhe bizneset të fitojnë shpërblime për përdorimin e të dhënave të tyre në vend të operatorëve të portalit si Google, që aktualisht monopolizojnë qasjen në të dhëna private, tha një nga hulumtuesit kryesorë të kompanisë, Seo Young-il .
Kreu i qendrës blockchain të kompanisë në Institutin e Teknologjisë së Konvergjencës tha:

“Duke përdorur teknologji blockchain, të dhënat do të sigurohen nga hakerat që transmetohet përmes rrjetit të fortë të bllokuar dhe përdoruesit do të transmetojnë të dhënat e tyre me njëri-tjetrin në bazë të besimit pa patur nevojë të mbështeten në bizneset e OTT të palëve të treta”.

Qëllimi përfundimtar është që ky Telekom të rindërtojë infrastrukturën e rrjetit të Koresë së Jugut duke përdorur teknologjinë e bllokimit gjatë viteve të ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.