TEKNOLOGJI

Prezantohet rivali i Teslës

Faraday Future, kompania misterioze elektrike që do të sfidojë Teslën, më në fund ka zbuluar prodhimin e saj të parë. Makina e shumëpritur që quhet FF91 u zbulua në “Consumer Electronics Shoë”, në Las Vegas, të martën në mbrëmje. Kjo makinë është e pajisur me inteligjencë artificiale dhe Faraday thotë …

Lexo më shumë

Një skuter vetë-ngarës

Makinat vetë-ngarëse ende nuk gati për përdorim dhe do të duhet kohë deri sa të shkojnë te konsumatori. Por kjo nuk do të thotë që nuk mund të lini dikë, ose diçka tjetër të merret me ngarjen. Ky është një skuter personal që drejtohet me rreze lazer. Hip në të, …

Lexo më shumë

Aplikacioni që ju ndihmon të putheni në distancë

Marrëdhëniet në distancë janë gjithmonë të vështira, dhe mungesa e bashkëveprimit fizik është një nga arsyet për këtë, transmeton Klan Kosova. Teknologjia me shpejtësi të avancimit tashmë ofron disa alternativa intigruese. Një shembull i tillë është “Kissenger” që aplikohet në telefonat inteligjentë për të transmetuar puthjen në distancë duke shfrytëzuar …

Lexo më shumë

Zhvillimet teknologjike gjatë vitit 2016

Gjatë vitit 2016, teknologjia njohu disa përparime të rëndësishme por edhe pengesa. Makinat me vet-ngarje filluan të shfaqen nëpër rrugë, ndërsa disa firma private për eksplorimin e hapësirës panë raketat e tyre të shpërthenin në platformat e lëshimit. Megjithatë, teknologjia vazhdon të premtojë një të ardhme më të mirë. Makinat …

Lexo më shumë