TEKNOLOGJI

Facebook nxjerr projektin për media

facebooj, mediat sociale, rrjetet sociale

Facebook intensifikon luftën ndaj lajmeve false dhe forcon lidhjet me mediat për të ndihmuar në rritjen e audiencës së tyre dhe për të promovuar përmbajtje me cilësi në rrjet. Rrjeti social ka nisur një iniciativë të re, të quajtur “Projekti gazetaresk Facebook”, që propozon një farë ‘alfabetizmi’ mboi lajmet e …

Lexo më shumë

KE forcon sigurinë online

mediumi, siguria online

Komisioni Europian ka propozuar rregulla të reja për të përforcuar sigurinë në komunikimet elektronike, rregulla që thotë gjithashtu se hapin mundësi të reja për bizneset. Ndryshimet prekin të gjitha platformat e komunikimeve elektronike dhe digjitale, që nga ato tradicionale dhe tek platformat më të reja. Kjo do të thotë që …

Lexo më shumë

Yahoo do të quhet Altaba

Yahoo! ndryshon emër, dhe revolucionarizohet me daljen nga skena të administratores së deleguar Marissa Mayer dhe bashkëthemeluesit David Filo, teksa pritet finalizimi i tratativave me Verizon Communications. Yahoo do të quhet Altaba, dhe do të punojë si një shoqëri investimesh, pas mbylljes së marrëveshjes prej 4.8 miliardë dollarë me Verizon, …

Lexo më shumë

Prezantohet rivali i Teslës

Faraday Future, kompania misterioze elektrike që do të sfidojë Teslën, më në fund ka zbuluar prodhimin e saj të parë. Makina e shumëpritur që quhet FF91 u zbulua në “Consumer Electronics Shoë”, në Las Vegas, të martën në mbrëmje. Kjo makinë është e pajisur me inteligjencë artificiale dhe Faraday thotë …

Lexo më shumë

Një skuter vetë-ngarës

Makinat vetë-ngarëse ende nuk gati për përdorim dhe do të duhet kohë deri sa të shkojnë te konsumatori. Por kjo nuk do të thotë që nuk mund të lini dikë, ose diçka tjetër të merret me ngarjen. Ky është një skuter personal që drejtohet me rreze lazer. Hip në të, …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!